5 éves árfolyam
Gold Chart
1 éves árfolyam
Gold Chart
1 napos grafikon
Gold Chart

„A válság lehetõség”: A globális válság a legjobb út a globális kormányzáshoz

2011.02.17. 17:34 - Piaci hírek

 Forrás: Andrew Gavin Marshall, globalresearch.ca

Probléma, reakció, megoldás: „A válság lehetõség”

2010 májusában Dominique Strauss-Kahn, az IMF ügyvezetõ igazgatója úgy nyilatkozott, hogy „a válság egy lehetõség” és egy új globális valuta bevezetését sürgette, „melyet egy kemény irányítás alatt álló központi bank lenne hivatott megtenni,” hozzátéve, hogy „valószínûleg még messze vagyunk attól, hogy ez kivitelezhetõ legyen.” Talán nem is olyan messze.

A globális kormányzás fogalma komoly fejlõdésen ment keresztül, melynek során a fõbb globális politikai és gazdasági szereplõk, intézmények keményen dolgoztak, hogy a globális kormányzáshoz szükséges apparátus létrejöjjön. Modern világunkban a globális kormányzás egy nemzetközi szervezetekbõl, agytrösztökbõl, multikból, nemzetekbõl, nem kormányzati és filantróp szervezetekbõl, katonai szövetségekbõl, hírszerzési hivatalokból, bankokból és érdekcsoportokból álló bonyolult, összefonódásokkal és átfedésekkel teli háló. A 80-as években ismertté vált és eredetileg a multik globális elterjedésére utaló kifejezés, a globalizáció, lefektette  a folyamatra leginkább jellemzõ ideológiai és szervezeti alapokat. A globális társadalmi, gazdasági és politikai integráció nem egyenletes ütemben halad. A globális szintû gazdasági integráció mindig elõrébb fog állni a társadalmi kölcsönhatások többi szektoránál, mind a sebességét, mind pedig az integráció mértékét illetõen. Röviden, a globális gazdasági kormányzás sebessége fogja meghatározni, hogy azt milyen ütemben követi majd a társadalmi és politikai globális kormányzás.

A globalizáció folyamata szilárdan megalapozta a globálisan integrált gazdasági rendszert és most a globális gazdasági válság lehetõvé teszi a globális gazdasági kormányzás bevezetését: probléma, reakció és megoldás. Amikor nyomást kell gyakorolni egyes nemzetekre, melyek nem követik a globális kormányzás szervezeteinek utasításait, a piac ellenük fordul és megindul a gazdasági hadviselés, gyakran valutaspekulációk és származékos kereskedés formájában. A gazdasági háború eredményeként a szóban forgó nemzet kénytelen ugyanazokhoz a szervezetekhez fordulni segítségért, akiktõl a támadás ered: probléma, reakció és megoldás. Ismét.

A globális válság, ami tulajdonképpen még csak most kezdõdött, idõvel a Nagy Globális Gazdasági Válsággá növi ki magát, az egész világot soha nem látott gazdasági katasztrófába taszítva. Ez lesz a végsõ katalizátor, a legáthatóbb válság és egyben legkézenfekvõbb lehetõség a globális kormány megalakulásához. 1988-ban az Economist „Készülj a Fõnix megjelenésére” címmel megjelent cikkében azt írta, hogy 2018-ra a világ globálisvalutát fog használni, amit a cikk „Fõnixnek” nevezett.  Nem szabad elsiklani a fõnix név mellett, hiszen a történet szerint a fõnix elpusztul és hamvaiból egy új fõnix emelkedik a magasba. A pusztítást, mint a teremtés egyik formáját szimbolizálja. A válság lehetõségként való megtestesítõje. Az Economic cikke is megemlítette ezt a hasonlatot, és kifejtette, hogy egy gazdasági és monetáris összeomlás minden bizonnyal egy globális valuta létrehozásához vezetne, hozzátéve, hogy „néhány valuta-zûr, egy-két értéktõzsdei összeomlás és valószínûleg egy vagy két esés szükséges ahhoz, hogy a politikus belássák nincs más választásuk.”

Joseph Candel: A világnak nagyon kétségbeesett helyzetbe kell kerülnie ahhoz, hogy egy minden felett uralkodó világvezetõt elfogadjon. Békében és biztonságban, az emberek nem esnek kétségbe. A háború, a terrorizmus, a gazdasági összeomlás és a katasztrófák mind elõsegítik a világkormány megalakításához szükséges hangulat kialakulását. Minden újabb válsággal közelebb kerülünk ahhoz a ponthoz, amikor a föld népei kétségbeesetten könyörögnek „Mindegy ki, csak húzzon ki a bajból!”

David Rockefeller szerint „a globális átalakulás küszöbén állunk. Már csak a megfelelõ, kellõ horderejû válságra van szükség és a világ népei el fogják fogadni az Új Világrendet.”

Kommentek

Felhasználónév:
E-mail:
Nem publikus
 
2011.04.05 15:57 - aranymagyarorszag
Kedves Eleonora!

Pont ma jelent meg egy ehhez kapcsolódó, legalább ennyire érdekes cikk:

http://idokjelei.hu/2011/04/soros-eszrevetlenul-atrendezi-a-vilaggazdasagot/< br />
Ajánlom figyelmébe!
2011.04.05 15:38 - eleonora
érdekes nem
 

Hírlevél feliratkozás


Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok