5 éves árfolyam
Gold Chart
1 éves árfolyam
Gold Chart
1 napos grafikon
Gold Chart

Legfrissebb hírek


A nemzetközi trendekhez illeszkedő döntést hozott az MNB, amikor az aranytartalék hazahozataláról döntött - jelentette ki a Portfolio-nak adott interjúban Palotai Dániel. A Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója szerint erre az eszközre úgy kell tekinteni, amely szélsőséges piaci vagy akár geopolitikai feszültségek esetén is képes fenntartani a bizalmat. A jegybank illetékesétől azt is megkérdeztük, mikor és milyen körülmények között kerültek haza a fizikai aranyrudak.
Tovább »
A profi befektetõk között most már többségben vannak azok, akik szerint alulértékelt az arany. Amikor utoljára ilyen történt, az arany ára megduplázódott! A megkérdezett alapkezelõk között most már többen vannak azok, akik úgy gondolják, az arany alulértékelt. Erre utoljára 2009-ben volt példa, akkor 2 év alatt közel duplájára emelkedett az arany árfolyama.
Tovább »
A brókerbotrányok után sokan kerestek biztos helyet a pénzüknek. A késõbbi kártalanítások után is felmerül a kérdés: hova tehetik megtakarításaikat a keményen dolgozó magyar családok?
Tovább »

Good delivery aranytömbök

A "Good Delivery" egy minõsítés, melyet a londoni székhelyû szakmai szövetség, a "The London Bullion Market Association" ( LBMA - Londoni Aranypiaci Társaság ) alkalmaz az arany- és ezüst piaci szereplõire. A szervezet által kidolgozott és érvényesített szabályrendszert a föld minden nemesfém piacán feltétel nélkül elfogadják, így a minõsítéssel rendelkezõ gyártók termékei korlátozások nélkül forgalomképesek.

Az általunk forgalmazott Argor-Heraeus, Heraeus, Munze Österreich finomítók és pénzverdék termékei rendelkeznek ezzel a minõsítéssel!

A "Good Delivery" elnevezést alkalmazzák a meghatározott paraméterekkel rendelkezõ 400 unciás (kb.: 12,4 Kg) aranyrúdra, melyek a bankok, jegybankok aranytartalékait képezik.

A "Good Delivery" minõsítés kritériumai a nemesfém gyártókra nézve:

  • legalább 3 éves finomítói (gyártói) tapasztalat a minõsítendõ termékre
  • minimum 10 tonna aranyat és 30 tonna ezüstöt állít elõ évente
  • minimum 15 millió angol font nettó forgalom
  • átlátható tulajdonosi struktúra és menedzsment
  • szolgáltasson központi banki igazolást abból az országból, ahol mûködik 
     

A minõsített gyártók listáját az alábbi linken, vagy a képre kattintva tekintheti meg:  LBMA Good Delivery List


 

 

 

Hírlevél feliratkozás