5 éves árfolyam
Gold Chart
1 éves árfolyam
Gold Chart
1 napos grafikon
Gold Chart

2000 dollárig szárnyalhat még idén az aranyár?

2012.03.28. 12:24 - Piaci hírek

  Nagy aranybányák vezetõi szerint az arany árfolyama újabb magasságok felé veszi majd az irányt és még akár az idei évben 2000 dolláros rekordmagasságba emelkedhet. Ahhoz, hogy ezt a szintet elérjük, gyors emelkedésnek kellene következnie, hisz jelenleg a nemesfém árfolyama 1680 dollárnál tartózkodik. 

Amennyiben kíváncsi arra, hogy a JP Morgan és az OTP Alapkezelõ szakemberei szerint is elérheti-e a 2000 dolláros magasságot az arany ára, jöjjön el jövõ heti Portfolio.hu Klub rendezvényére.

A világ második legnagyobb aranybányájának, a Newmont Miningnak a vezérigazgatója hisz abban, hogy a nemesfém árfolyama még az idei évben 2000 dolláros magasságba kapaszkodik. Az utóbbi években az arany átlagos árfolyama jellemzõen 150 dolláros éves emelkedést mutatott, mely alapján idén 1750 dolláros átlagárnak kellene következnie. 

A szakember szerint a laza monetáris politikák miatt a gazdasági növekedés élénkülése magasabb inflációs környezethez fog vezetni, mely ellen az aranypiaci befektetés nyújthat védelmet. 

A Newmont vezetõje mellett (talán részben hivatalból is) optimista véleményt fogalmazott meg a Solomon Gold vezetõje is. A laza monetáris politikák és az Európával kapcsolatban továbbra is fennálló aggodalmak miatt továbbra is logikus döntés lehet aranyba fektetni. 

Forrás: www.portfolio.hu

Kommentek

Felhasználónév:
E-mail:
Nem publikus
 
 

Hírlevél feliratkozás


Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok