5 éves árfolyam
Gold Chart
1 éves árfolyam
Gold Chart
1 napos grafikon
Gold Chart

A ciprusi bizonytalanság növelte az arany árfolyamát

2013.03.28. 10:15 - Piaci hírek

 A Dow Jones UBS árupiaci index a tegnapi kereskedésben jelentõs mértékben, 0,6 százalékot drágult, miközben a dollár jegyzése a legfontosabb devizákhoz képest szintén erõsödött 0,38 százalékot. A dollár árfolyamának emelkedése a dollárban jegyzett nyersanyagok árának csökkenésével szokott járni, ezért az index ilyen mértékû erõsödése az árupiac nagyon jó teljesítményére utal. Fõképp úgy, hogy az Egyesült Államokban az részvénypiacokon tegnap rossz hangulat uralkodott, mindhárom vezetõ index esett. A részvénypiaci hangulatot a makrogazdasági hírek sem javították, mivel a lakások keresletének várható csökkenésérõl tanúskodnak. Februárban ugyanis a várt 2 százalékos növekedés helyett 0,4 százalékkal csökkent a függõben levõ lakásértékesítések. 

A ciprusi bizonytalanság növelte az arany árfolyamát


A nemesfémek piacán alapvetõen jó hangulat uralkodott, az ezüst kivételével minden nemesfém drágult, az 0,35 százalékkal került ugyanis lejjebb elõzõ napi záróááránál. Az arany a dollár erõsödésének árcsökkentõ hatásának ellenére is 0,5 százalékot erõsödött, ami annak köszönhetõ, hogy a befektetõk számára a ciprusi problémák hatására újra felértékelõdött a sárga fém által nyújtott menedék, ezért kereslete nõtt. 

A ciprusi bizonytalanság növelte az arany árfolyamát


A tegnapi kereskedésben az olaj mindkét típusa drágult, a WTI 0,24 százalékkal, míg a Brent 0,3 százalékkal került feljebb. Az olaj erõsödése a legnagyobb felhasználónak számító Egyesült Államok kedvezõ gazdasági kilátásaival magyarázható. Tegnap tette közzé az EIA a nyersolajtartalékokra vonatkozó legfrissebb számait, mely szerint az 1,6 millió hordós elemzõi várakozásokhoz képest 3,6 millió hordóval nõtt az Egyesült Államok nyersolajtartalék állománya. A földgáz árfolyama újra jelentõs emelkedést tudhat maga mögött, 2,3 százalékkal került feljebb elõzõ napi záróáránál, ami annak köszönhetõ, hogy a fûtésre használt nyersanyag kereslete a szokásosnál hidegebb idõjárás miatt továbbra is erõs maradhat. 

A ciprusi bizonytalanság növelte az arany árfolyamát


A mezõgazdasági termékek esetében az emelkedésé volt a fõszerep, kivétel volt ez alól a kakaó és a kávé. A legnagyobb erõsödéssel a rizs büszkélkedhet, 2 százalékkal került elõzõ napi záró ára fölé. A kukorica 0,72 százalékot erõsödött, mivel a termény felhasználásával készülõ etanolból tárolt mennyiség 2011-es mélypontjára süllyedt. 

A ciprusi bizonytalanság növelte az arany árfolyamát

Forrás: www.portfolio.hu

Kommentek

Felhasználónév:
E-mail:
Nem publikus
 
 

Hírlevél feliratkozás


Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok