5 éves árfolyam
Gold Chart
1 éves árfolyam
Gold Chart
1 napos grafikon
Gold Chart

A héten is kitarthat az arany nyerõ szériája

2013.10.29. 12:01 - Piaci hírek

 Az elõzõ két hétben emelkedett az arany árfolyama, miután fokozódtak azon várakozások, melyek szerint a Fed csak a következõ évben kezdi lassítani a pénznyomdát, így maradhat még egy ideig a pénzbõség a piacokon. A héten két meghatározó jegybank is ülésezni fog, melyekkel kapcsolatban a befektetõk elsõsorban az eszközvásárlásokkal kapcsolatos iránymutatásra figyelhetnek. Míg kedden és szerdán a Fed, addig csütörtökön a japán központi bank fog ülésezni. 

Az arany rövid távú kilátásaival kapcsolatban optimisták a piaci szereplõk, legalábbis ez derült ki a CNBC legfrissebb felmérésébõl. Mivel az amerikai jegybank várhatóan csak jövõre lassít az eszközvásárlásokon, így folytatódhat az erõsödés. A válaszadók 68 százaléka emelkedésre számít a héten, míg 18 százalékuk mondta azt, hogy esésre kell felkészülni, a többiek pedig nem várnak jelentõs elmozdulást a pénteki zárószinthez képest. 

Az arany árfolyama jelenleg 1350 dollár közelében ingadozik, ami az elõzõ záróárhoz képest csupán minimális emelkedést jelent. 

A héten is kitarthat az arany nyerõ szériája

Forrás: www.portfolio.hu

Kommentek

Felhasználónév:
E-mail:
Nem publikus
 
 

Hírlevél feliratkozás


Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok