5 éves árfolyam
Gold Chart
1 éves árfolyam
Gold Chart
1 napos grafikon
Gold Chart

Ahmadinedzsád: Az USA politikai rendszere hamarosan összeomlik

2011.06.02. 08:53 - Piaci hírek

 Az iráni elnök Mahmud Ahmadinedzsád kijelentette, az Amerikai Egysült Államok politikai rendszere összeomlik a közeljövõben.

 

"Nemsokára a szabadság-keresõk fogják uralni az országot" mondta kedden Ahmadinedzsád az Abadanban épülõ olafinomító egység elsõ fázisnak avatóünnepségén.

Hozzátette: "Amerikában azok, akik szabadságról beszélnek, maguk mondják meg, ki lehet szabad az országukban és ki nem, ki kormányozhatja az országot és ki nem. Hogyan is nyerhetne egy szabadság-keresõ is választást ebben az országban, ami ráadásul a szabadság bölcsõjének hívja magát?"

"Nevezzék azt demokratának vagy republikánusnak, csak egyetlen politikai erõ van az Egyesült Államokban, és ez az erõ nem engedi másoknak, hogy kifejezzék gondolataikat."

"Barack Obama is neofita, emellett a világot imperialista nézõpontból szemléli, miközben a szavakkal játszván azt állítja, õ más mint az elõdei - pedig a politikája ugyanaz, és a háttérben (AIPAC, cionisták - szerk.) sem állt be semmiféle változás."

"Ez az egész egy bábszínház, és Obama semmi több, mint egy egyszerû báb, mivel azok az erõk, akiknek valós hatalmuk van, mindig a háttérben maradnak. Mi ismerjük õket, és már megmutatták a nemzeteknek, hogy kik is õk valójában."

Végsõ megjegyzésként hozzátette, az új Közel-Kelet már a megszálló erõk jelenléte nélkül fog egyesülni, és a cionista rezsim eltûnik a Föld színérõl.

"A megszálló erõk jelenleg megfélemlítik a térség nemzeteit, és az észak-afrikai államokat, de ez nemsokára véget ér. A nagyhatalmak mindig újabb hiteleket ajánlanak a térség államainak, majd ennél fogva ráveszik õket, hogy a kívánságaik szerint cselekedjenek, és így bebiztosítsák uralmukat a térségben. Én azt mondom minden muzulmán nemzetnek, ne engedjenek a nyomásnak, Irán készen áll megosztani minden tudományos, ipari és mezõgazdasági eredményét annak érdekében, hogy segítse õket felvirágozni."

"Minden nemzetnek tudnia kell, hogy az Egyesült Államok nem megbízható ország. Irán ismeri Washington trükkjeit, és hogy hogyan használja azokat más országok ellen, hogy elérje céljait. A térség nemzetei fenn kell hogy tartsák a közeli kapcsolatot egymással, és ébernek kell lenniük annak érdekében, hogy az USA ne tudja felerõsíteni azokat az ellentéteket, amiket a térség megosztottsága érdekében továbbra is gerjeszt, például a síita-szunnita ellentétet."

Fenyvesi Áron - Jövõnk.info

Kommentek

Felhasználónév:
E-mail:
Nem publikus
 
 

Hírlevél feliratkozás


Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok