5 éves árfolyam
Gold Chart
1 éves árfolyam
Gold Chart
1 napos grafikon
Gold Chart

Arany mint párhuzamos fizetõeszköz az Európai Unióban (is)

2011.06.22. 22:46 - Piaci hírek

 A World Gold Council kormányzati ügyekért felelõs igazgatója, Natalie Dempster nagyon jelentõs eseményként értékelte az EU parlamentjének döntését, amely a maga súlyával és tekintélyével megerõsítette azt a tényt és állítást, amely az aranyat a magas értékû likvid biztosíték ideális formájának tartja. A WGC nagy várakozással tekint az EP és az Európai Unió Tanácsának azon döntésére, amely az aranyat felveszi az EMIR tárgyalások napirendjére. Az ezzel kapcsolatos döntésrõl az EU két magas szintû döntéshozói testületének júliusi plenáris ülésén szavaznak.


Natalie Dempster elmondta, hogy a piacon már régebb óta felmerült az arany, mint magas értékû likvid biztosíték és vagyon alkalmazásának szükségessége.


Az Arteus Capital is rendkívüli jelentõségûnek tulajdonítja az Európai Parlament Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának döntését, amely vélhetõen egy gyors válasz volt az amerikai Utah állam által meghozott rendkívüli lépésre, ugyanis Utah állam republikánus kormányzója, Brad Galvez javaslata alapján a két héttel ezelõtti törvényrendelkezésük értelmében újra érvényes fizetõeszközzé tették az aranyat és az ezüstöt – tiltakozásképpen az amerikai hatalmas államadósság ellen. Az amerikaiak már elvesztették a dollárba vetett bizalmukat, így az EU ezzel a döntésével is védeni próbálja a közös valutát, az Euro-t.


A JP Morgan egyébként már fogadott el idén aranytömböket biztosítékként szemben a saját háromoldalú biztosítéki menedzsment eszközével, de a világ többi tõzsdéjén is - mint pl. a chicagói - már elfogadják az aranyat biztosítékként bizonyos üzletkötések esetében. A londoni székhelyû LCH Clearnet Cleraing House is bejelentette, hogy az év második felében az arany biztosítékként történõ elfogadásának bevezetését tervezi. (forrás: www.gold.org)

Kommentek

Felhasználónév:
E-mail:
Nem publikus
 
 

Hírlevél feliratkozás


Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok