5 éves árfolyam
Gold Chart
1 éves árfolyam
Gold Chart
1 napos grafikon
Gold Chart

Aranyrudakba menekül a texasi egyetem

2011.04.18. 10:44 - Piaci hírek

 A University of Texas Investment Management, vagyis Amerika második legnagyobb egyetemi alapja közel 1 milliárd dollárnyi fizikai aranyrúdban tartja befektetéseinek egy részét - írja a Bloomberg. 

 

 


A texasi egyetemi alap 19,9 milliárd dollárnyi eszközt kezel, mellyel a Harvard után a második legtekintélyesebb vagyont tudhatják maguk mögött. Az alap az utóbbi hónapokban is egyre nagyobb mértékûre hízlalta aranypiaci befektetéseit, melyek összértéke mostanra a 987 millió dollárt is elérik. 

Az alap múlt évben 500 millió dollárral növelte aranypiaci kitettségét, vagyis az emelkedõ árfolyam sem riasztotta el õket a további vásárlásoktól. A fizikai arany irányába történõ elmozdulás Kyle Bass dallasi hedge fund menedzsernek tudható be (aki 500 millió dollárt keresett a másodlagos jelzálogpiaci eszközök összeomlásána). Bass figyelmeztet, hogy miközben a jegybankok egyre több pénzt állítanak elõ, és rontják azok értékét, addig aranyból nem tudnak korlátlan mennyiségben nyomtatni. 

A texasi egyetem 6643 darab aranyrúddal rendelkezik (melyek összesen 664 300 unciát tesznek ki), melyek tárolását az HSBC new yorki páncéltermében oldják meg. 

 

Forrás: www.portfolio.hu

Kommentek

Felhasználónév:
E-mail:
Nem publikus
 
 

Hírlevél feliratkozás


Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok