5 éves árfolyam
Gold Chart
1 éves árfolyam
Gold Chart
1 napos grafikon
Gold Chart

Évente 100 tonna aranyat vesz az orosz jegybank

2011.01.31. 21:00 - Piaci hírek

 Itar-TASZSZ - Világgazdaság Online    2011. január 25. 11:21

Az orosz központi bank (CBR) azt tervezi, hogy évente több mint 100 tonna aranyat vásárol az ország arany és devizatartalékainak felújítására - közölte Georgij Luntovszkij, a CBR elsõ alelnöke.

 

 

A CBR szerint az orosz aranytartalékok mennyisége tavaly 23,9 százalékkal - 152,4 tonnával - növekedett és a 2011 január 1-i állapot szerint 790 tonna volt, az egy évvel korábbi 637,6 tonnával szemben. A jegybank vezetése már korábban közölte, hogy növeli részesedését a hazai aranytartalékokban. A CBR azt állítja, hogy a tavalyi évben nem importált aranyat, a nemesfémet a hazai piacon vásárolta a jegybank.

Az orosz jegybank aranyvásárlási akciója a nemzetközi piacon is érezteti majd hatását. A Strategic Report elemzése szerint az arany piacán még sokáig uralkodhatnak a bikák. Dan Amoss úgy látja, hogy a kínai, és indiai jegybankban egyelõre rendkívül alacsony az aranytartalék szintje, viszont túl nagy a dollárkészlet, ezért valószínûsítheti, hogy a továbbiakban a központi bankok igyekeznek túladni a papírpénzen és felhalmozni az arany tartalékokat.

 

Mindeközben az arany alapú részvények továbbra is olcsók az aranyhoz képest. a 2008-as pánikot leszámítva utoljára 2003-ban volt utoljára ilyen alacsony az árfolyam. Tekintve, hogy az aranybányák mostanra sokkal nyereségesebbek, a profitmarzsok még magasabbak.

Kommentek

Felhasználónév:
E-mail:
Nem publikus
 
 

Hírlevél feliratkozás


Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok