5 éves árfolyam
Gold Chart
1 éves árfolyam
Gold Chart
1 napos grafikon
Gold Chart

Gerald Celente még több forradalmat, lázongást és erõszakot jósol

2011.02.28. 17:17 - Piaci hírek

 Forrás: shtfPLAN.com

Gerald Celente, a Trends Research Intsitute alapítója, trendszakértõ szerint a kormányok megszorító intézkedései és a világ népeinek elszegényedése egyre több erõszakhoz, lázongáshoz és forradalomhoz fog vezetni.

Legújabb Trendfigyelmeztetésében a közel-keleten kitört forradalmakról beszél, a fõ médiumoktól és vezetõ politikustól teljesen eltérõ megvilágításba helyezve ezeket az egész világot érintõ eseményeket, és arra figyelmeztet, hogy hasonló fejleményekre számíthatunk Európában és az Egyesült Államokban is.

Amint azt a tunéziai és egyiptomi forradalmak kitörése elõtt is megírtam, a lázongások globális méreteket öltenek majd, a kiváltó ok pedig egyre inkább az emberek mindennapi betevõje, vagy inkább annak hiánya, nem pedig politikai önérzete lesz. A gazdaság hanyatlásával, a munkanélküliség és az adók emelkedésével valamint a szolgáltatások megnyirbálásával, ahogy a felsõ tízezer egyre gazdagodik, míg mindenki más elszegényedik, egyre több forradalom kitörésének leszünk szemtanúi.

Azok, akik nem látták ezeknek az eseményeknek az elõjeleit kissé másképp magyarázzák a mögöttük rejlõ okokat. A média és a vezetõ politikusok félremagyarázzák a hírcsatornák címoldalait az új év beköszönte óta megtöltõ történelmi jelentõségû geopolitikai eseményeket. Az egyik napról a másikra kitörõ forradalmakat a demokráciára éhes tömegek dicsõ és bátor harcának nevezik.

Ezeket az embereket azonban nem a demokrácia érdekli. Demokrácia, autokrácia, teokrácia, monarchia, jobboldal, baloldal, nem errõl van szó. Ez belülrõl jön, mégpedig az éhes ember belsejébõl, aki kénytelen üres hassal nyugovóra térni nap nap után. Amikor a pénzfolyam elapad, helyette vér folyik. Egyszerû képlet ez, bárki megértheti, aki akarja. Néhány embernek a csúcson túl sok van, és túl sok embernek pedig túl kevés.

Mi várható?

A közel-keleti eseményekre reagálva az arany áttörte az 1400 dolláros határt, a Brent nyersolaj hordónkénti árfolyama pedig 113 dollárnál jár. A piaci ingadozás nem enyhül. Az erõszakhullám erõsödésével és terjedésével a következmények az egész világon érezhetõen lesznek.

A pénzügyi válság 2007-es bekövetkeztétõl kezdve és az azt követõ pánik során Washington és a központi bankok multi-billió dolláros kisegítõ, mentõ és élénkítõ csomagok bevetésével próbálták elkerülni a Nagy Világgazdasági Válsághoz hasonló krízist. Ezek a programok három éven keresztül tartották fenn a felületes kilábalás látszatát, és egy nagyhorderejû geopolitikai eseménysorozat hiányában még egy darabig képesek lettek volna késleltetni az elkerülhetetlent.

A mostani világrengetõ események azonban a kilábalás leghalványabb illúzióit is eltörlik. Akár szándékosan, egy elõre kiszámított irány szerint, akár a félelem által hajtott tagadás következményeként, de senki nem mondja ki milyen kép is rajzolódik ki elõttünk. A jelenlegi lázongások nem állnak meg a közel-kelet és Afrika partjainál. Ahogyan azt korábban jeleztük, át fognak terjedni Európára és a világ más részeire is. Minél lobbanékonyabb a helyzet és minél szélesebb területeket érintenek a lázadások, annál nagyobb a valószínûsége annak, hogy bizonyos események (olajválság, terrortámadás, kibertámadás vagy helyi háború) hatására a gyenge gazdaságok összeomoljanak, a stabilak pedig meginogjanak.

Készüljünk fel

A helyzet egyre irányíthatatlanabb. Egyes országokban a bank és tõzsdebezárások valós kockázattá váltak, mint ahogyan a szükségállapot bevezetése is. Ahogyan korábban jósoltuk, az arany árfolyama el fogja érni a 2000 dollárt unciánként. Fontos, hogy legyen elegendõ készpénzünk és az sem árt, ha a spájz is fel van töltve. Amennyiben a legrosszabb nem következik be, semmit sem veszítünk, de ha bekövetkezik, nehéz napok várnak a felkészületlenekre.

Forrás: The Trends Journal Subscriber Trend Alert (2011. február 24.)

A politikának kis szerepe van ebben a játszmában. Mubarak 30 éven keresztül volt Egyiptom elsõ embere. Az ott élõktõl és az egyiptomi médiától harminc éven keresztül hallhattuk milyen csodálatos országban élnek, és akkor egyik napról a másikra minden megváltozott és Mubarakból hirtelen diktátor lett. A közel-kelet többi, hasonló felkelésekkel küszködõ országaiban hasonló forgatókönyvet láthatunk kibontakozni.

Ezeket a vezetõket nem politikai okból akarják eltávolítani, akármennyire is szeretné a média ezt elhitetni a világgal.

Arról van szó, hogy odafent hirtelen elzárták a csapot. A probléma a magán és közszférát egyaránt érinti. Amíg sikerül politikai síkon tartani vitát az emberek nem veszik észre a lényeget, és nem teszik fel a kérdést, hogy miért is tartunk itt. 

Kommentek

Felhasználónév:
E-mail:
Nem publikus
 
 

Hírlevél feliratkozás


Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok