5 éves árfolyam
Gold Chart
1 éves árfolyam
Gold Chart
1 napos grafikon
Gold Chart

Mindenki pánikol - Megteltek a banki széfek Svájcban

2012.06.26. 15:00 - Piaci hírek

  Az európai adósságválság, valamint a laza monetáris politika inflációgerjesztõ hatásától való félelem arra ösztönzi a befektetõket, hogy extra védelmet keressenek a kockázatok ellen. A helyzet odáig fajult, hogy néhány svájci bankban már elfogytak a trezor helyek. 

"A kereslet növekedését tapasztaljuk a biztonsági széfek iránt, ennek mértéke azonban nehezen számszerûsíthetõ. Sok bankfiókban az összes széfet kibérelték már - közölte Albert Steck, a Migros Bank sajtószóvivõje. Igor Moser, a Zuercher Kantonalbank (ZKB) sajtóképviselõje is hasonló folyamatokról számolt be. 

Infláció elleni védelem 

A jegybankok hatalmas mennyiségû pénzzel árasztották el az elmúlt években a piacokat, melynek láttán sokat az infláció megugrásától tartanak. A védekezés egyik eszköze lehet az arany. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a ZKB jelzése szerint az aranypiaci ETF-jük iránti kereslet 2009 óta több mint 20%-kal emelkedett. 

Hagyományosan biztonságos eszköznek tartják a festményeket és az ingatlanokat is. Svájcban a lakásárak meredeken emelkednek, ahogy a festmények és egyéb mûtárgyak is. 
Az ingatlanok és banki széfek iránti kereslet részben a svájci bankok offshore ügyfeleihez is kötõdhet, akik megpróbálják "elrejteni" vagyonukat a külföldi adóhivatalok elõl. 

Forrás: portfolio.hu

Kommentek

Felhasználónév:
E-mail:
Nem publikus
 
 

Hírlevél feliratkozás


Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok