5 éves árfolyam
Gold Chart
1 éves árfolyam
Gold Chart
1 napos grafikon
Gold Chart

Usa helyzetek

2011.07.27. 15:12 - Piaci hírek

Este

Felfelé vették az irányt az Egyesült Államokban a részvényindexek. A Dow Jones 0,27, a Standard & Poor’s 500 index 0,17 százalékos esést mutat. A technológiai részvények kompozit indexe a Nasdaq teljes korábbi hátrányát ledolgozta.

A kockázatvállalás alacsony szintjét azonban mutatja, hogy a biztonságos menedéknek tekintett arany unciánkénti árfolyama jóval 1 600 dollár felett áll.

Délután

A legnagyobb 32 iparvállalat Dow Jones indexe 134 pontos mínuszban nyitott, 1,06 százalékos eséssel, így 12 547 pontot mutat az index. A Standard & Poor’s 500 index 10 ponttal, 0,76 százalékkal esett 1 334 pontra.

A kockázatkerüléshez az vezetett, hogy az Egyesült Államok vezetõ politikusai továbbra sem tudtak megállapodni az adósságplafon emelése kapcsán. A piaciknak az sem tett jót, hogy a Moody’s Investors Service három fokozattal, a bóvli kategória majdnem legutolsó lépcsõjére lökte le Görögországot.

A MarketWatch beszámolója emlékeztet, a politikusoknak augusztus 2-áig van idejük megállapodni az adósságlimit emelésérõl.

Ebben a környezetben az arany újabb csúcsra erõsödött. 1 618 dolláros unciánkénti árfolyamon jegyzik az Egyesült Államokban a New York-i árutõzsdén, 1 százalékos emelkedést mutatva.

Az, hogy 1 600 dollárba kerül egy uncia arany, „fundamentálisan indokolt”, mondta Steve Lends, a Franklin Templeton Investments, - Franklin arany és nemesfém alapjának menedzsere. Kiemelte, nem lát buborékot az arany áremelkedése miatt, és az árak tükrözik a jelenlegi környezetet. Az arany árfolyama 1 624,07 dolláron is megfordult ma.

Az európai indexek sem kerültek feljebb. Az irányadó Stoxx Europe 600 index 0,45 százalékot esett. A Bankrészvények kifejezetten rosszul teljesítenek. A Barclays már közel 5 százalékos mínuszt halmozott fel, és a Credit Agricole is több mint 4 százalékos esést mutat.
Szerzõ: Világgazdaság Online

Kommentek

Felhasználónév:
E-mail:
Nem publikus
 
 

Hírlevél feliratkozás


Terméket elhelyeztük a kosárba!
Tovább vásárolok Vásárolok